Relacions internacionals

El Fòrum de Davos tindrà lloc entre el 22 i el 26 de maig

Sota el lema ‘Treballar junts, recuperar la confiança’, el fòrum confia a ser una gran trobada presencial de líders polítics, econòmics i empresarials

El Fòrum de Davos 2022, que s’hauria d’haver celebrat aquesta setmana però va ser posposat a causa de l’actual onada mundial de contagis de covid-19, se celebrarà del 22 al 26 de maig en aquesta localitat dels Alps suïssos, van anunciar aquest divendres els organitzadors.

Sota el lema «Treballar junts, recuperar la confiança», el fòrum confia a ser la primera gran trobada presencial de líders polítics, econòmics i empresarials des de l’inici de la pandèmia, va remarcar un comunicat de l’organització.

Ja el 2021 el fòrum va ser inicialment posposat de gener a maig, després a agost, i finalment no es va poder celebrar, ni a Davos ni en altres seus que es van considerar, com Lucerna o Singapur.

Tot i que aquesta setmana tampoc s’ha pogut organitzar aquesta cèlebre trobada, sí que es va celebrar l’anomenada «Agenda Davos», una sessió alternativa de conferències virtuals en què van participar el president de la Xina, Xi Jinping; la presidenta de la Comissió Europea, Ursula van der Leyen, o el nou canceller alemany, Olaf Scholz, entre d’altres.

El fòrum presencial de maig debatrà qüestions com la recuperació després de la pandèmia, el canvi climàtic, la millora de les condicions laborals, o l’adaptació a les noves tecnologies de la Quarta Revolució Industrial.

En vista de la possibilitat que la situació sanitària global continuï sense ser òptima, els organitzadors van puntualitzar que la trobada de maig tindrà lloc «sempre que es compleixin les condicions per garantir la salut i la seguretat dels participants i els amfitrions».