Tecnologia

Parlem i el fons Inveready engeguen una acceleradora de ‘start-ups’

  • La Generalitat de Catalunya destina 50.000 euros a la iniciativa a través de la Mobile World Capital, la Cambra i i2Cat

  • El programa contempla prestar un total de 600.000 euros a sis empreses cada any per desenvolupar els seus projectes 

L’empresa de telecomunicacions Parlem també es llança a accelerar ‘start-ups’. Vuit anys després del seu aterratge al mercat precisament en forma de ‘start-up’, la firma engega un programa juntament amb la gestora de fons de capital risc Inveready per col·laborar en el desenvolupament d’altres projectes empresarials. En concret, a través d’aquesta iniciativa anomenada Parlem Ventures, les dues companyies oferiran formació i consultoria a una trentena d’empreses cada any i prestaran un total de 600.000 euros que es poden convertir en inversió directa a les sis que resultin guanyadores. L’operadora cotitzada amb seu a Barcelona a més està oberta a col·laborar amb les proves pilots d’aquestes empreses, a tancar acords comercials i fins i tot a integrar-les a la seva oferta.

El programa compta amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya, que és tant soci financer com operatiu. En concret, el Departament de Vicepresidència i Polítiques Digitals i Territori aporta 50.000 euros al projecte que arriben a Parlem Ventures a través dels convenis de col·laboració que té amb la Mobile World Capital, la Cambra de Comerç i la fundació i2Cat.

Aquestes tres institucions són les altres sòcies de l’acceleradora i el seu rol serà des d’oferir als emprenedors les sessions de formació i de ‘mentoring’ que promet la iniciativa, fins a cedir l’espai per portar aquestes activitats a terme. Així, la MWCapital s’encarregarà de les qüestions relacionades amb el 5G, la Cambra de donar informació de context empresarial i i2Cat d’ajudar els emprenedors a plantejar les primeres versions del seu producte. També formaran part del procés de selecció de les ‘start-ups’ guanyadores de cada edició.

Dues edicions a l’any

Tal com està plantejat el projecte, que obre aquest mateix dimarts la seva primera convocatòria, se celebraran dues edicions cada any. Cada una d’aquestes comptarà amb 15 ‘start-ups’, tindrà tres guanyadores i mobilitzarà 300.000 euros de finançament: 100.000 euros d’un préstec convertible (a tornar o a transformar en accions de la companyia) per a cada una, que es repartiran a parts iguals entre Parlem i Inveready.

Malgrat que aquest programa d’acceleració està obert a tot emprenedor vinculat al sector de les noves tecnologies que operi a Catalunya, les illes Balears i el País Valencià, la iniciativa «prioritzarà aquells projectes que ofereixin solucions tecnològiques innovadores amb un model B2B [‘business-to-business’]», afirmen els seus impulsors. És a dir, empreses que se centrin a desenvolupar productes o serveis destinats a altres empreses. 

Temes:

Empreses