Relleu a Hisenda

Héctor Izquierdo Triana, nou secretari d’Estat d’Hisenda

El fins ara president de la societat estatal SEGIPSA substituirà Inés Bardón, que deixa el càrrec a petició pròpia

El Consell de Ministres ha aprovat aquest dimarts el nomenament d’Héctor Izquierdo Triana com a secretari d’Estat d’Hisenda, en substitució d’Inés Bardón, que exercia el càrrec des del juny del 2018 i deixa aquestes funcions a petició pròpia. El nou secretari d’Estat d’Hisenda era, fins ara, president de SEGIPSA (Societat Estatal de Gestió Immobiliària de Patrimoni). Izquierdo Triana assumeix com a repte principal el disseny de la reforma fiscal compromesa pel Govern de coalició després que el grup d’experts per a l’elaboració d’un llibre blanc respecte a això presenti les seves conclusions al llarg del mes de febrer, segons el previst. El nou finançament autonòmic és el segon gran repte pendent de la Secretaria d’Hisenda que assumeix Izquierdo Triana. Trajectòria professional

Héctor Izquierdo (Los Llanos de Aridane, Illa de La Palma, 1974) és doctor en Ciències Econòmiques i Empresarials per ICADE (Universitat Pontifícia de Comillas) i llicenciat en Dret per la mateixa universitat. En la seva formació també compta amb un Executive MBA per l’Institut d’Empresa IE Business School. Ha desenvolupat la seva carrera professional en tasques directives en empreses públiques i privades. Fins ara era president de SEGIPSA (Societat Estatal de Gestió Immobiliària de Patrimoni). En la seva faceta de docent, Izquierdo ha sigut professor associat a l’Institut d’Empresa IE Business School, a ICADE i a Deusto Business School. A més, el nou secretari d’Estat ha desenvolupat també una tasca investigadora. En aquest àmbit destaca la seva tasca com a subdirector de l’Escola d’Intel·ligència Econòmica de la UAM o el seu càrrec de director de l’Observatori d’Intel·ligència Econòmica i Competitiva de Mesías Inteligencia Marca Espanya. 

En el comunicat del Ministeri d’Hisenda es remarca que «Inés Bardón deixa el càrrec per petició pròpia després de gairebé quatre anys en què des del seu departament s’ha impulsat la modernització del sistema tributari i aprovat una llei de lluita contra el frau fiscal per reforçar la persecució d’aquestes pràctiques irregulars».