Sense acord encara

Reforma laboral: Govern, patronal i sindicats acosten postures en «temps de descompte»

  • Els agents socials tenen previst reunir els seus òrgans directius dijous al matí per votar si recolzen o no la reforma

(I-D) El presidente de CEOE, Antonio Garamendi; el líder de UGT, Pepe Álvarez; la ministra de Trabajo, Yolanda Díaz; el presidente de Cepyme, Gerardo Cuevas; y el líder de CCOO, Unai Sordo, conversan durante el acto de firma del VI Acuerdo de Solución Autónoma de Conflictos Laborales (ASAC) entre CEOE y Cepyme, y CCOO y UGT, en la Fundación SIMA, en Madrid (España), a 26 de noviembre de 2020. / Marta Fernández Jara (Europa Press)

«Som en el temps de descompte», reconeixia la vicepresidenta segona i ministra de Treball, Yolanda Díaz, aquest migdia, poques hores abans que els negociadors del Govern central tornessin a asseure’s a la taula de negociació de la reforma laboral amb patronal i sindicats. «La taula gairebé viu aquí», ha ironitzat Díaz, després d’una setmana de trobades diàries maratonianes. Aquest dimecres les parts esperen tancar el que està cridat a ser el text definitiu d’una de les reformes estructurals i que marcaran la legislatura. I la patronal i els sindicats han fet espai a les seves agendes per al matí de dijous, en què preveuen convocar els seus òrgans directius per discutir i votar si la reforma laboral de la coalició portarà o no també la seva firma.