Visa i Fundació Dádoris s’uneixen per donar suport a joves universitaris d’alt rendiment acadèmic però escassos recursos econòmics

Amb aquesta col·laboració, Visa reafirma el seu compromís amb la igualtat d’oportunitats, la diversitat i la inclusió.

Visa, un dels líders mundials en pagaments digitals, s’alia amb la Fundació Dádoris, una organització sense ànim de lucre que proporciona recolzament financer i orientació a joves universitaris d’alt rendiment acadèmic però provinents d’entorns desfavorits. L’objectiu és que puguin desenvolupar tot el seu potencial i tinguin accés a una formació i educació excel·lents.

Gràcies a aquesta col·laboració, la companyia recolza des d’aquest mateix curs acadèmic 2021-2022 els estudis de quatre joves brillants, impulsant així les seves futures carreres professionals i acompanyant-los durant tota aquesta etapa acadèmica.

«El creixement personal és notable, al col·laborar colze a colze amb dues entitats d’aquest calibre, aprenc tant dels valors com de l’experiència que em són oferts» declara M.M, estudiant gadità d’Informàtica.

Addicionalment, aquest programa els permetrà desenvolupar-se professionalment en un ambient internacional a través de les oportunitats d’accés als diferents programes Next Generation que ofereix la companyia a joves talents, com són les pràctiques remunerades, així com l’accés a una xarxa de contactes amb la comunitat d’estudiants d’altres països, acabats de graduar i treballadors de Visa.

Amb la firma d’aquest acord, Visa vol reforçar el seu compromís de llarg recorregut amb la diversitat i la inclusió en tots els sectors de la societat. «A Visa considerem que l’educació és clau per aconseguir la igualtat d’oportunitats i potenciar el talent i el lideratge. L’objectiu és proporcionar-los les eines, el coneixement i la xarxa necessaris per trobar oportunitats professionals i permetre’ls convertir-se en els líders del demà», assenyala Beatrice Larregle, Regional Managing Director de Visa per al Sud d’Europa.

Per la seva part, Pedro Alonso, president i fundador de Fundació Dádoris, ha manifestat: «Comptar amb el suport de Visa és una oportunitat extraordinària per difondre la tasca de Dádoris en la societat. Que una firma de primeríssim nivell mundial, exemple de lideratge i excel·lència, ens doni el seu recolzament envia un missatge a la societat en defensa dels valors de reconeixement del talent».

La meta és continuar construint una cadena de solidaritat que mira al futur i que proposa que els beneficiaris d’aquest programa puguin continuar guiant i ajudant altres joves en situacions similars a la seva: «El consell més gran que puc donar a joves que ho estiguin passant malament és envoltar-se de gent que estimis i que t'estimin, que es coneguin a si mateixos, trobin una cosa que els apassioni i els motivi i que això sigui el motor». A. Z. estudiant ceutí del Grau de Física.

Els perfils dels quatre becats de Visa destaquen per l’excel·lència acadèmica, però també per la seva capacitat de resiliència, esforç i motivació per arribar a les seves metes educatives i professionals, malgrat provenir d’entorns desfavorits o situacions personals que els han posat obstacles en aquest camí: «El recolzament per part de VISA i Fundació Dádoris ha sigut com un fanal en un camí una mica fosc. Vull ser un referent per a persones que es trobin en dificultats per perseguir els seus somnis: vull demostrar-los que cadascú pot construir la seva pròpia destinació, i que d’on vinguis o les teves condicions socials no definiran el que seràs demà», assenyala D.D, estudiant cubana de Relacions Internacionals a Madrid.

«Abans pensava que enfrontar-me jo sol a les dificultats em feia fort, no obstant, a mesura que vaig anar creixent vaig comprendre que recolzar-te en la família o en els amics no era un signe de debilitat, vaig entendre que havia d’aprendre a confiar i obrir-me als altres» K.A, estudiant.

Unes dificultats que Visa volen pal·liar amb la seva participació en aquest programa, que reflecteix a la perfecció els valors de diversitat, inclusió i obertura i amb els quals Visa vol continuar creant un impacte positiu en la societat.

Diversitat i inclusió en l’ADN

Aquest projecte de col·laboració és el primer de la companyia a la Unió Europea, però no és el primer d’aquest tipus que la companyia porta a terme en àmbit internacional. Visa compta amb experiències prèvies com és el programa Visa Scholarship Programme en aliança amb l’organització sense ànim de lucre britànica Windsor Fellowship. Aquest programa llançat al Regne Unit dona suport a estudiants universitaris provinents d’entorns desfavorits perquè puguin desenvolupar tot el seu potencial a través d’ajuda financera i un programa de recolzament durant els seus estudis acadèmics. També compta amb experiències internacionals com el programa Visa Black Scholars and Jobs, que en col·laboració amb l’ONG Thurgood Marshall College Fund concedeix a 50 estudiants universitaris de primer any als Estats Units una beca de fins a quatre anys perquè puguin cursar els seus estudis.

Tot això s’emmarca en els esforços de Visa per promoure la diversitat i la inclusió en tots els àmbits possibles de la societat i també dins de la companyia, on fomenta una cultura empresarial d’inclusió i recolza la diversitat de pensament, cultura i estil de vida entre els seus empleats.

Temes:

Especial RSC