Farmacèutiques

El fons MCH converteix l’antiga divisió per a empreses d’Uriach en Noucor

La nova companyia vendrà fàrmacs i complements alimentaris a altres firmes a més de 100 països

JOSEP GARCIA

La divisió d’Uriach que va comprar al setembre MCH operarà a partir d’ara com a Noucor. Així es dirà l’empresa mitjançant la qual aquest fons d’inversió espanyol subministrarà altres negocis del sector farmacèutic. L’empresa, que hereta les operacions del grup català, ja neix amb vendes tancades a més de 100 països i tres plantes de treball.

«Noucor compta amb una planta de química fina (Urquimica), una planta farmacèutica i una planta per a complements alimentaris, cosa que li permet oferir excel·lència operacional, agilitat en l’execució i eficiència en costos», explica MCH en un comunicat aquest divendres. La seva proposta de valor, segueix el text, «potencia el seu rol de partner estratègic de confiança en l’ecosistema de la salut». Les claus, avancen, seran una aposta constant per la innovació i el desenvolupament i la capacitat de resposta.

Una vegada assentada als mercats on ja opera, l’objectiu d’aquesta nova empresa serà expandir-se per mercats com els del Japó, la Xina o els Estats Units.

La firma tindrà la seu a Barcelona i estarà presidida per David Perdigó, que fins al moment de la compra era el director de l’àrea B2B (business to business) d’Uriach. Noucor preveu tancar aquest any amb un volum de negoci de 80 milions d’euros.