Abans del previst

Caixabank finalitza la integració de Bankia: Quatre claus sobre com afecta els seus clients

  • L’entitat bancària catalana completa la fase de migració de dades i els nous clients ja podran consultar el seu saldo i fer transaccions a través de la web o Bizum

Caixabank ja ha finalitzat la seva fusió amb Bankia. La multinacional bancària catalana ha completat aquest dissabte la fase de migració de dades dels sistemes de l’entitat madrilenya. Aquesta integració tecnològica ha arribat hores abans del previst, permetent així avançar el restabliment del sistema. Així és com us afecta:

Consultar el saldo

1. Els nous clients de Caixabank procedents de Bankia ja poden consultar el seu saldo i posició de forma actualitzada a la pàgina web del banc. Els canals digitals de Bankia s’han redirigit automàticament als de la seva nova propietària.

Fer operacions

Els clients podran fer operacions a través de CaixaBankNow, el servei de banca digital de l’entitat catalana, i imagin, la seva ‘app’. Aquests serveis estan disponibles tant en la versió web com per a telèfons mòbils.

Fer servir Bizum

3. Aquests usuaris podran tornar a fer servir l’aplicació Bizum per fer transaccions i enviar o rebre diners amb tota normalitat. Durant el procés d’integració els clients de Bankia s’havien quedat sense poder utilitzar aquest servei, ja restablert amb el sistema de Caixabank.

Caixers sense problemes

4. La xarxa de caixers i els Terminals Punt de Venda (TPV) continuen funcionant sense problemes. Els TPV són els dispositius utilitzats per fer gestions de venda en establiments comercials a través d’un datàfon.

Pagar per la targeta de dèbit

5. L’operació de fusió tindrà conseqüències econòmiques per a part dels antics clients de Bankia. Els que estaven adscrits al programa ‘Per ser tu’ de l’entitat madrilenya tenien accés a una targeta de dèbit de forma gratuïta. A partir d’ara hauran de pagar 36 euros a l’any. Aquí podeu llegir-ne més detalls.

Així mateix, l’absorció de Bankia, nacionalitzat després de la fallida, per part de Caixabank tindrà altres conseqüències. Aquesta operació suposarà unes pèrdues de més de 1.000 milions d’euros per a l’Estat espanyol, informa Pablo Allendesalazar. En el pla laboral, aquesta fusió bancària ha portat a una important retallada de llocs de treball. Fins a 6.452 empleats de Caixabank es veuran afectats pel que ja és l’expedient de regulació d’ocupació més gran (ero) de la història de la banca a Espanya.