Empreses

Elon Musk aconsegueix 5.000 milions de dòlars amb la venda d’accions de Tesla

El fundador de la companyia va consultar als seus seguidors a Twitter l’operació

El director executiu i fundador de Tesla, Elon Musk, ha venut aquesta setmana unes 4,5 milions d’accions de la companyia de vehicles elèctrics, valorades en 5.000 milions de dòlars per complir una obligació fiscal.

La venda de les accions del fabricant de cotxes elèctrics va passar entre dilluns i dimecres, després que Musk consultés el cap de setmana passat amb els seus seguidors a Twitter si hauria de vendre el 10% de les accions, cosa que la majoria va aprovar.

Després de vendre menys de l’1% de les seves participacions dilluns, va vendre entorn del 2% durant els dos dies següents, segons documents de la Comissió del Mercat de Valors (SEC) citats pels mitjans.

Es desconeix si continuarà venent fins a arribar al 10% que va prometre a Twitter.

Musk, que és al capdavant de la seva empresa espacial Space X, encara posseeix gairebé el 17% de les accions de Tesla, valorades en uns 180.000 milions de dòlars. La companyia va sobrepassar recentment un bilió de dòlars en valoració de mercat.

Els documents de la SEC indiquen, no obstant, que l’exercici d’opcions i les vendes de dilluns es van realitzar sota un pla comercial preestablert el 14 de setembre, gairebé dos mesos abans que Musk fes la consulta a la xarxa social.

Assenyalen que Musk, considerat l’home més ric del món, va indicar que va vendre entorn d’un milió d’accions «únicament» per cobrir els impostos sobre 2.154.572 accions que va recollir a 6,24 dòlars cada una.

Després, dimecres, va vendre 3,6 milions d’accions addicionals, assenyalen els documents.

Temes:

Elon Musk