Transacció

CaixaBank liquida la seva participació a Erste per 1.503 milions

L’entitat, que va entrar al banc austríac el 2008, registrarà un impacte positiu de 54 milions bruts

fcasals45625167 valencia 26 10 2018 econom a caixabank resultados el conse181026101706 / Miguel Lorenzo

CaixaBank ha col·locat la totalitat de la participació del 9,92% que tenia a Erste Bank Group per un total de 1.503 milions d’euros, cosa que suposa un impacte positiu en el seu compte de pèrdues i guanys de 54 milions d’euros bruts.

La sortida de CaixaBank d’Erste s’ha realitzat, d’una banda, mitjançant una col·locació accelerada pel 5,42% del banc austríac dirigida a inversors institucionals. En concret, ha venut uns 23,3 milions d’accions d’Erste a un preu de 38 euros per títol, és a dir, per un total de 885,4 milions d’euros, segons ha informat l’entitat a la CNMV, el supervisor borsari.

En paral·lel a aquest procés de venda, CaixaBank ha liquidat físicament les seves posicions de contracte de permuta amb relació als seus aproximadament 19,3 milions d’accions d’Erste Group, equivalents al 4,5% de l’accionariat.

D’aquesta manera, CaixaBank ha liquidat completament la seva participació a Erste Bank, un dels principals grups financers a l’Europa Central i de l’Est, on tenia el 9,92% dels drets de vot a través d’accions i derivats.

CaixaBank, que va entrar al grup austríac el 2008 amb una participació del 4,5%, assegura que aquesta operació li permet incrementar l’última ràtio reportada CET1 en 16 punts bàsics.

La setmana passada, durant la roda de premsa dels resultats del tercer trimestre, el conseller delegat de CaixaBank, Gonzalo Gortázar, va defensar que Erste Group és un banc «molt bo, guanyador, dels poquíssims a Europa que cotitza per sobre del seu valor comptable», i que té «bones perspectives i està ben situat».

Malgrat haver sigut «un magnífic company de viatge», el banc espanyol ha decidit sortir del seu accionariat per «una decisió estratègica», perquè vol concentrar la seva activitat bancària als mercats espanyol i portuguès i gestionar les entitats en què està present.

Aquest és precisament el motiu que va portar CaixaBank a aconseguir el control del 100% del portuguès BPI, va recordar Gortázar.