Salaris a l’Administració

CCOO activa protestes contra la pèrdua de poder adquisitiu dels empleats públics

  • El sindicat estima que els treballadors de l’Administració han perdut un 14% de poder de compra en l’última dècada de retallades

Els funcionaris, durant la protesta. / ALBERT BERTRAN

CCOO ha anunciat aquest dijous que activa la seva maquinària interna de mobilitzacions per protestar contra la pèrdua de poder adquisitiu dels treballadors públics, provocada per l’última dècada de retallades. La central pretén pressionar el Govern perquè s’assegui a negociar un acord plurianual de pujades salarials, que compensin l’actual ritme de la inflació. L’any vinent, tal com figura en el projecte de pressupostos generals de l’Estat, el sou dels funcionaris i personal laboral pujarà el 2%, però l’actual inflació acumulada és del 3,1%. Increment no pactat amb els sindicats i sobre el qual no hi va haver negociació. «Iniciem un procés de mobilitzacions per obligar el Govern a canviar la seva actitud», ha declarat la secretària d’acció sindical de CCOO, Mari Cruz Vicente.

Les primeres protestes que ha anunciat la central consistiran en concentracions dimecres 10 de novembre davant les delegacions i subdelegacions de Govern de les principals ciutats d’Espanya. A Madrid la protesta tindrà lloc davant la seu del Ministeri d’Hisenda i Funció Pública. A part de les reivindicacions salarials, CCOO també ha exigit al Govern negociar sobre l’agilitació dels processos selectius, per complir amb l’objectiu de reducció de la temporalitat el 8% o reactivar protocols contra l’abús sexual a l’Administració; entre d’altres.