Telecomunicacions

Telefónica proposarà a la junta d’accionistes amortitzar tota la seva autocartera

Els títols implicats en l’operació arriben gairebé als 350 milions d’euros

El consell d’administració de Telefónica proposarà a la pròxima junta general d’accionistes amortitzar tota la seva autocartera, el doble del proposat el mes de juliol passat, segons ha traslladat la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

Així, el consell plantejarà doblar els objectius d’amortització d’autocartera del grup, que passen del 0,7% a l’1,65%, el total de títols propis amb els quals compta actualment. Això suposa que la companyia amortitzarà accions per valor de gairebé 350 milions d’euros.

D’altra banda, el màxim òrgan de govern de la companyia ha fixat el 30 de novembre com a últim dia per a la cotització d’accions amb dret a percebre el dividend flexible de 0,15 euros de la firma.

La companyia ha assenyalat que el 24 de novembre el consell aprovarà l’execució del primer tram del dividend a compte del resultat del 2021, amb la qual cosa les cinc sessions borsàries prèvies determinaran el valor dels drets d’assignació gratuïta i la del nombre provisional d’accions a emetre.