Medi ambient

Espanya es compromet davant Brussel·les a augmentar la protecció del delta del Llobregat

  • El Govern inclou una proposta per estendre les zones de protecció d’aus en la seva resposta a l’expedient d’infracció de la Comissió Europea

El Prat 09/06/2021 Sociedad. Proyecto de ampliación del aeropuerto del Prat. Visita a la zona que quedaría afectada por la ampliación de la tercera pista del aeropuerto en la zona de la Ricarda Foto de Ferran Nadeu / FERRAN NADEU (EPC)

El Govern espanyol s’ha compromès davant la Comissió Europea a augmentar l’espai protegit del delta del Llobregat, segons han confirmat a EL PERIÓDICO fonts del Departament d’Acció Climàtica de la Generalitat. El compromís es va incloure en la resposta cursada per les autoritats espanyoles el mes d’abril passat a l’expedient d’infracció obert per Brussel·les contra Espanya pel progressiu deteriorament del delta i l’incompliment de les compensacions mediambientals que Aena i les diferents administracions van formular durant l’ampliació de l’aeroport del Prat i el port de Barcelona en la primera dècada dels anys 2000. La resposta espanyola va ser elaborada per la Generalitat i inclou una proposta per ampliar les Zones d’Especial Protecció per a les Aus (ZEPA).