Acte a BNEW

Calviño destaca el paper de les ‘start-ups’ en la recuperació econòmica

La vicepresidenta primera entrega els premis BNEW a la innovació

La vicepresidenta primera i ministra d’Afers Econòmics i Transformació Digital, Nadia Calviño, ha destacat aquest dijous en el congrés BNEW l’ecosistema d’empreses i ‘start-ups’ com a motor de creixement estratègic per a Espanya. La ministra ha mantingut una trobada amb empreses de nova creació en la jornada de treball que ha desenvolupat avui a Barcelona en el marc del congrés empresarial organitzat pel Consorci de la Zona Franca de Barcelona. Nadia Calviño ha tingut l’oportunitat d’escoltar les seves inquietuds i propostes i informar-los de les oportunitats que introdueixen el Pla de Recuperació i les reformes que està impulsant el Govern per afavorir l’emprenedoria amb base tecnològica. En la reunió, celebrada a la Delegació del Govern a Barcelona, Nadia Calviño ha assenyalat que l’ecosistema d’empreses i ‘start-ups’ que hi ha a Espanya és un motor de creixement estratègic. La vicepresidenta primera ha indicat que el projecte de Pressupostos Generals de l’Estat per a 2022 recullen un paquet d’inversions de 13.300 milions d’euros destinats a la R+D+i i a la digitalització, una xifra sense precedents que duplica el pressupost de 2020.

Calviño ha presidit l’entrega dels premis a la Millor Innovació de BNEW per a cada un dels sectors empresarials representats en l’esdeveniment, com a mostra de suport al valor de la col·laboració publicoprivada per a la recuperació econòmica. L’acte d’entrega també ha comptat amb la presència de Pere Navarro, delegat especial de l’Estat al CZFB, i Blanca Sorigué, directora general de l’entitat.

En l’àmbit de la digitalització, Calviño ha recordat que el Ministeri d’Afers Econòmics ha impulsat inversions dirigides a emprenedors i ‘start-ups’, com el programa gestionat per ENISA d’ajuda a dones emprenedores, el Fons Next Tech, amb una dotació objectiu de 4.000 milions d’euros per escalar la mida de les empreses emergents en tecnologies disruptives; el programa ÚNICO, per desplegar la connectivitat en banda ampla al 100% de la població; les missions de R+D en intel·ligència artificial, les ajudes a la integració de la intel·ligència artificial a les cadenes de valor industrials, entre d’altres. Respecte a les reformes, ha informat que el seu Departament està treballant en una llei de ‘start-ups’ per impulsar projectes basats en noves tecnologies i fomentar el desenvolupament de nous productes i serveis innovadors. Aquesta llei establirà un marc fiscal més favorable per a nous projectes i un visat especial que facilitarà l’atracció del talent, entre altres mesures.

‘Start-ups’ premiades per BNEW

Entre les 72 ‘start-ups’ participants al BNEW, els projectes emprenedors que han rebut guardons han sigut Decoditive (‘e-commerce’), una ‘start-up’ que ofereix solucions d’anàlisi de neuromàrqueting per a les empreses; Newe (logística), plataforma de gestió de lloguer i logística directa i inversa; The Predictive Company (‘real estate’), que utilitza la intel·ligència artificial per analitzar els consums no residencials; Utvyakta Ab (indústria digital), proveïdor IoT especialitzat a habilitar la intel·ligència dels compressors d’aire (indústria digital); Alén Space (zones econòmiques), dedicada al desenvolupament en totes les etapes, ‘software’ i ‘hardware’, disseny i construcció de satèl·lits artificials; Advanced Air Mobility (mobilitat), solucions avançades per a la mobilitat aèria personal amb l’objectiu de redefinir una nova era del transport al treball; The Blue Box Biomedical Solutions (ciència), una nova solució basada en la intel·ligència artificial per detectar el càncer de mama de forma no invasiva i no irradiant; Econcrete (sostenibilitat), que ofereix solucions sostenibles per a infraestructures costaneres i marines que proporcionen productes de formigó totalment constructius i rendibles i Opground (talent), la primera plataforma reclutadora virtual.