Debat sobre l’expansió del Prat

Europa mai ha bloquejat l’ampliació d’un aeroport per motius mediambientals

  • Les confiança a Brussel·les dels detractors de l’expansió del Prat no es recolza en cap precedent

  • Els expedients oberts per la Comissió Europea contra diverses ampliacions es van resoldre abans d’arribar davant la justícia

El Prat 09/06/2021 Sociedad. Proyecto de ampliación del aeropuerto del Prat. Visita a la zona que quedaría afectada por la ampliación de la tercera pista del aeropuerto en la zona de la Ricarda Foto de Ferran Nadeu / FERRAN NADEU (EPC)

«Estem convençuts que Europa els dirà que no». La frase pertany a l’alcalde del Prat de Llobregat, Lluís Mijoler, però ha sigut també expressada amb diferents enunciats per moltes de les organitzacions ecologistes que s’han oposat vigorosament a l’ampliació de l’aeroport de Barcelona. Entre els detractors del projecte hi ha la convicció que la Comissió Europea bloquejarà els plans d’Aena per allargar la tercera pista del Prat si el projecte es reactiva algun dia. Per la simple raó que envairia l’espai natural de la Ricarda, inclòs a la Xarxa Natura 2000 i protegit per diverses directives mediambientals europees. Aquesta premissa té, no obstant, un problema: la Comissió mai ha bloquejat l’ampliació d’un aeroport europeu, com ha comprovat EL PERIÓDICO a l’analitzar les seves bases de dades, una conclusió corroborada per fonts oficials de la Comissió.