El sucre, el cafè o el suc de taronja són presents en un bon nombre d’esmorzars cada dia. Són, també, tres de les matèries primeres agrícoles més negociades als mercats financers i acumulen fortes pujades aquests mesos. Des de començament d’any, el preu mitjà diari al comptat del sucre ha repuntat el 37% i se situa a l’entorn del 19 dòlars. Al seu torn, el cafè s’ha disparat el 40%, fins a arribar a superar els 160 dòlars, i suc, el 36%, segons marca l’‘índex de l’esmorzar’ que l’estrateg d’eToro Ben Laider ha elaborat per seguir l’evolució de diversos aliments bàsics. Aquesta referència, que pondera equitativament 8 productes, es va anotar entre el gener i el juny una alça del 18%, tot i que la tendència s’ha accelerat i des de començament d’any fins ara l’increment ja és del 30%.
Aliments bàsics a l’alça
Un esmorzar el 30% més car
Els preus agrícoles repunten empesos per la demanda mundial i la incidència del clima
Temes:
El més llegit
- Mor Pere Heredero, històric restaurador de Barcelona i amo durant mig segle del bar Versalles
- Qui era Seankese Johnson, el pilot de l’helicòpter accidentat a Nova York?
- Guillermo Mattioli, degà del Col·legi Oficial de Psicològia de Catalunya: "El missatge de Marian Rojas Estapé és fals i cruel"
- Les dessalinitzadores produeixen al 90% malgrat que haurien d’estar al 30% segons el pla de sequera
- Miguel Bosé: "No soc ‘woke’, no soc beneit, ni ho seré mai"