Després de les queixes recurrents

Claus de la nova llei de l’oli: Més verge i extra

Aquesta setmana una normativa aprovada pel Govern dificultarà l’actual frau generalitzat que ha patit el producte en els últims anys

L’objectiu final és buscar el compromís de tota la cadena de subministrament per prestigiar el producte a Espanya i al món

Producció d’oli en una almàssera de Jaén. / arxiu / efe

Nova normativa per a l’oli d’oliva espanyol i esperances que la qualitat augmenti en els pròxims mesos. El Govern, conscient que les multes imposades en els últims anys no han tingut efecte en la millora dels resultats de les anàlisis de supervisió dels laboratoris de consum, ha decidit aturar la situació amb un marc legal més estricte que ha entrat en vigor aquesta setmana passada. En els últims anys les anàlisis de consum han detectat un frau important entorn de l’oli d’oliva. El 40% de l’oli d’oliva verge extra que es comercialitza a Espanya ni és verge ni és extra. En ocasions és un producte fruit de manipulacions i barreges que indigna el premiat producte i en rebaixa la qualitat a nivells de llampant, categoria per la qual es coneix un producte oleic destinat a complement industrial més que a paladars exigents.