Sector immobiliari

El temor d’una bombolla immobiliària torna a Espanya

L’Adicae alerta de l’alça dels preus, mentre el sector immobiliari ressalta la moderació de les pujades

  • El cost de les vivendes noves arriba al nivell més alt des del 2010, amb una alça de les transaccions i els tipus d’interès baixos

  • Vivenda pels núvols: ¿exuberància o bombolla?

BARCELONA 30/06/2020 Economía. Inmobiliaria de passeig Maragall pisos en venta y en alquiler Foto de FERRAN NADEU / Ferran Nadeu (EPC)

Els temors d’una nova bombolla immobiliària tornen a aparèixer a Espanya. L’Associació d’Usuaris de Bancs, Caixes i Assegurances (Adicae) ha alertat de signes que avancen un «rescalfament» del mercat immobiliari que «pot suposar el pas previ a una nova bombolla immobiliària com la viscuda fa una dècada». Però les dades del sector immobiliari no són encara concloents sobre l’aparició d’aquesta bombolla. Mentre l’Adicae ressalta que en els últims vuit anys l’import mitjà de préstecs hipotecaris per a l’adquisició de vivenda a Espanya s’ha incrementat un 27,84%, fins als 142.755 euros al juny, segons dades del Consell General del Notariat, en el sector immobiliari s’argumenta que els preus creixen de manera moderada com a conseqüència de les restriccions de la banca a concedir hipoteques.