Repartiment entre les autonomies

Treball autoritza una segona ronda, de 687 milions, per a polítiques actives d’ocupació

  • L’Executiu repartirà entre les comunitats autònomes una segona injecció de recursos per costejar programes de formació i inserció professional

R. Rubio / Europa Press

El Consell de Ministres ha aprovat aquest dimarts un segon repartiment de fons, de 687 milions d’euros, per costejar polítiques actives d’ocupació. Els recursos es distribuiran entre les comunitats autònomes per finançar programes de formació i inserció professional. L’import per a cada territori es fixarà en una pròxima reunió de la Conferència Sectorial d’Ocupació, que se celebrarà en els pròxims dies. Aquesta segona ronda suposa una nova injecció que se suma als 2.110,82 milions d’euros ja repartits el 28 d’abril passat. El Ministeri de Treball ha xifrat en 218.000 les persones que es beneficiaran d’aquesta nova aportació, segons ha manifestat en una nota informativa després del Consell de Ministres.

Els recursos aprovats en àmbit estatal seran implementats per les administracions autonòmiques. En la primera assignació de recursos, Catalunya va rebre un total de 345 milions d’euros des de la Conferència Sectorial d’Ocupació. Aquests fons estan destinats a subvencionar programes d’inserció laboral i iniciatives públiques per reduir les taxes d’atur. Com a exemple, el programa anunciat pel Departament de Treball de la Generalitat, destinat a subvencionar amb 5.000 euros aquelles companyies que contractin per un mínim d’un any joves a l’atur.