Reinvindicació

La rebel·lió de les perruqueries

El sector inicia una setmana de protestes per recuperar l’IVA reduït del 10%

Les perruqueries i els salons d’estètica a Espanya inicien aquesta setmana una campanya de protestes, que denominen «La rebel·lió de les tisores trencades», per recuperar l’IVA reduït del 10 davant el 21% general que grava al sector. Les 24.000 famílies que viuen d’aquests negocis expliquen en un comunicat que han començat a empaperar els seus negocis amb cartells mostrant el seu rebuig al veto que ha anunciat el Govern al Congrés dels Diputats a l’esmena transaccional aprovada al Senat per la majoria dels grups parlamentaris perquè l’IVA que paguen es redueixi al 10% a partir de l’1 de gener del 2022.

Segons recorden, durant la pandèmia el sector va ser declarat «essencial», però tant el Govern com el PSOE «una vegada i una altra» adopten mesures que el «perjudiquen enormement», entre les que citen no deixar-los accedir a una segona ronda d’Expedients de Regulació d’Ocupació Temporals (erto) o excloent-los de les ajudes directes per la Covid-19.

Per això, dins de la campanya «La rebel·lió de les tisores trencades» tenen previst concentrar-se aquest dimecres a les 11 del matí davant el Congrés dels Diputats com a preàmbul de noves manifestacions i concentracions que estan preparant per tot Espanya, asseguren en la nota.

Aquest dimecres el Congrés dels Diputats vota la Llei Antifrau, en la qual va inclosa l’esmena transaccional que beneficiaria el sector, però que el Govern ja ha anunciat que vetarà.