6.950 treballadors afectats

Caixabank ofereix una altra proposta d’ajust de plantilla als sindicats

La nova proposta incrementa les compensacions en tots els grups d’edat, unifica les condicions per a tots els majors de 54 anys i rebaixa a sis anys l’antiguitat requerida a empleats a partir de 52 anys per accedir a la indemnització

La direcció de CaixaBank ha presentat als sindicats una nova proposta d’ajust de plantilla que millora les compensacions per als treballadors. La reducció de plantilla proposada es manté en 6.950 treballadors. La direcció de CaixaBank i els representants de la plantilla fan aquest dilluns una nova reunió, la penúltima, per negociar l’ajust plantejat pel banc. La nova proposta incrementa les compensacions en tots els grups d’edat, unifica les condicions per a tots els majors de 54 anys i rebaixa a sis anys l’antiguitat requerida a empleats a partir de 52 anys per accedir a la indemnització plantejada per a la seva franja d’edat.

Segons la proposta de la direcció, els empleats d’entre 54 i 63 anys tindran un pagament fraccionat del 57% del salari fix anual, mantindran el 100% de les aportacions d’estalvi al pla de pensions de l’empresa, la pòlissa privada d’assistència sanitària i els abonaments del conveni especial amb la Seguretat Social fins a complir els 63 anys. Tot i que aquestes condicions s’aplicaran a tots els empleats de més de 54 anys que comptin amb l’antiguitat requerida, s’estableix un màxim de 1.500 adhesions per a empleats de 54 i 55 anys. Per als empleats de 52 i 53 anys l’entitat ofereix un pagament fraccionat de l’import equivalent al 57% al seu salari fix anual multiplicat per 7, amb abonament mensual fins als 63 anys, així com el pagament del conveni especial amb la Seguretat Social fins als 61 anys. El límit màxim d’adhesions a aquest col·lectiu és de 500 persones.

Per a la resta de treballadors que surtin de l’entitat s’ofereix un pagament únic de 40 dies de salari fix per any treballat, amb límit de 36 mensualitats i primes per antiguitat que van de 7.500 euros per a empleats amb més de sis anys d’antiguitat a 2.000 euros per a empleats amb menys temps a l’empresa. A més, en la negociació de la proposta de modificació de condicions laborals, la direcció de l’entitat ha tractat aspectes organitzatius lligats al desenvolupament dels models d’oficines Store, atenció remota inTouch i oficines rurals, així com la proposta de reforma del pla de previsió social dels empleats.

La direcció de CaixaBank ha plantejat modificar les cobertures de risc del pla de pensions dels empleats de l’entitat passant d’una fórmula de rendes a una de capitals, la més habitual en els plans de pensions de les empreses de l’Ibex-35, segons l’entitat, alhora que incrementa un 1% les aportacions de jubilació de l’entitat al pla de pensions, tant per als empleats provinents de CaixaBank com per al col·lectiu procedent de Bankia quan es redueixin els seus capitals de cobertura de riscos.