Després de l’aigua, la humanitat no ha begut res més que vi. Són almenys 6.000 anys els que contemplen aquest procés pel qual el suc del raïm es converteix, després de la fermentació, en un líquid clar o fosc –digueu-ne blanc o negre– que ha sigut imprescindible en totes les celebracions humanes, que va ajudar Sòcrates a empassar-se la cicuta, però també va contribuir a cavar la fossa dels troians i que en la tradició clàssica va tenir un déu que el va honrar, Dionís a Grècia i Baco a Roma, sinònims tots dos de la gresca, la festa i la vida libèrrima.
Sector en recuperació
El vi desperta de la ressaca de la Covid
El sector vitivinícola surfeja la pandèmia gràcies al consum a casa i l’exportació
Espanya és el país número u del món en superfície de vinya

Temes:
El més llegit
- Així queden els preus dels títols de transport públic a Barcelona fins que acabi el 2025
- Escac i mat de les futbolistes al Llevant Badalona: «És el circ més gran que he viscut com a professional»
- Cerdán no entrega l’acta de diputat i augmenta el nerviosisme del PSOE
- El soterrament de les vies a Sant Feliu de Llobregat, la presumpta manipulació de Koldo, Ábalos i Cerdán a Catalunya
- L’UCO apuntala el relat d’Aldama de les comissions per obres públiques