Després de l’aigua, la humanitat no ha begut res més que vi. Són almenys 6.000 anys els que contemplen aquest procés pel qual el suc del raïm es converteix, després de la fermentació, en un líquid clar o fosc –digueu-ne blanc o negre– que ha sigut imprescindible en totes les celebracions humanes, que va ajudar Sòcrates a empassar-se la cicuta, però també va contribuir a cavar la fossa dels troians i que en la tradició clàssica va tenir un déu que el va honrar, Dionís a Grècia i Baco a Roma, sinònims tots dos de la gresca, la festa i la vida libèrrima.
Sector en recuperació
El vi desperta de la ressaca de la Covid
El sector vitivinícola surfeja la pandèmia gràcies al consum a casa i l’exportació
Espanya és el país número u del món en superfície de vinya
Temes:
El més llegit
- Avís de la Policia Nacional quan arribis a casa: «Si els veus, no toquis res»
- L’ajuda de 115 euros al mes que ja pots demanar a la Seguretat Social
- Així estan les enquestes de les eleccions a Catalunya
- El futur hospital del Vallès Occidental crearà un barri
- Les pluges a Catalunya deixen els pantans per sobre del 18%