Menys CO2

Bosch, Shell i Volkswagen creen una gasolina amb un 20% menys d’emissions

  • El nou carburant estarà disponible abans de final d’any, conté un equivalent al 33% d’energies renovables i està especialment indicat per a models híbrids endollables

El proveïdor tecnològic Bosch, el fabricant de vehicles Volkswagen i la multinacional energètica i petroquímica Shell han desenvolupat Blue Gasoline, un combustible que redueix un 2. Aquest nou carburant conté l’equivalent a un 33% d’energies renovables, cosa que permet reduir les seves emissions en un 20% en comparació amb la gasolina.

«En el camí cap a la mobilitat respectuosa amb el medi ambient, hem d’assegurar-nos de no deixar cap oportunitat tècnica sense aprofitar, començant per l’electromobilitat i acabant pels combustibles renovables», ha reivindicat el president de la divisió de Solucions de Sistemes de Propulsió de Bosch, Uwe Gackstatter.

En aquest sentit, ha indicat que cada gram de CO2pot ajudar a complir els objectius climàtics. Aquest nou combustible estarà disponible a les estacions de servei de la companyia aquest mateix any.

El director de Desenvolupament de Motors de Combustió Interna de Volkswagen, Sebastian Willmann, ha remarcat que Blue Gasoline és un altre component «fonamental» en la reducció de les emissions dels vehicles, ja que serà «particularment adequat per al seu ús en models híbrids endollables. Aquest tipus de gasolina arriba després del Blue Diesel, augmentant així la gamma de combustibles renovables i baixos en carboni. «El nostre nou combustible ara també comporta en els motors de gasolina un gran pas endavant en termes de sostenibilitat», ha afegit el responsable de Combustibles Especials de Shell, Felix Balthasar.

Temes:

Volkswagen