Política d’ocupació

El Govern central vol prorrogar els ertos més enllà del 31 de maig

Díaz anuncia que es mantindrà el model actual

La vicepresidenta tercera i ministra de Treball, Yolanda Díaz, ha assenyalat aquest dijous que els expedients de regulació temporal d’ocupació (ertos) s’han de prorrogar més enllà del 31 de maig amb una «fórmula similar a l’actual» i que ben aviat s’obrirà la negociació per fer-ho.

Durant la seva intervenció en l’acte d’entrega dels Premis de la Confederació Espanyola de la Petita i Mitjana Empresa (Cepyme), Díaz ha destacat que els treballadors de les pimes han sigut dels principals beneficiaris dels ertos, un «mecanisme contrastat en la seva utilitat i que ha de continuar exercint la seva protecció».

«Així ho farem a partir del 31 de maig, en una fórmula similar a l’actual, i ben aviat s’obrirà la negociació al si de la comissió tripartida [on hi ha Govern, patronal i sindicats]», ha afegit Díaz.

La vicepresidenta segona i ministra d’Assumptes Econòmics, Nadia Calviño, ha apuntat aquesta setmana que en la nova pròrroga dels ertos –en el qual segueixen uns 750.000 treballadors– haurien «d’ajustar-se els paràmetres» per «estimular la reactivació», és a dir tornar a un esquema que bonifiqui més les empreses pels treballadors que es reincorporin d’un erto.