Sancions

Moody’s, multada amb 3,7 milions per conflicte d’interessos

L’agència de qualificació va emetre notes de valoració sobre entitats en què tenia participacions

L’Autoritat Europea de Mercats i Valors (ESMA) ha imposat una multa total de 3,7 milions d’euros a cinc entitats de l’agència de qualificació Moody’s per conflicte d’interessos a l’haver emès notes per a entitats en què tenia participacions.

La sanció més gran, de 2.735.000 euros, és per a la filial de Moody’s al Regne Unit, però també van rebre multes les que l’agència de qualificació té a Alemanya (340.000 euros), França (280.000 euros), Espanya (174.000) i Itàlia (174.000), ha detallat l’ESMA aquest dimarts en un comunicat.

Al Regne Unit, se li retreu sobretot emetre noves qualificacions per a entitats en què ha superat el 10% de la propietat o dels drets de vot, és membre del consell d’administració o de l’organisme de supervisió. També, per no haver informat de forma adequada dels conflictes d’interessos, una cosa que va passar en 206 casos per a 65 entitats.

A França, Alemanya, Itàlia i Espanya, Moody’s tampoc va divulgar de forma adequada la informació sobre conflictes d’interessos en 72 casos per a 36 entitats.