En temps de pandèmia i crisi econòmica, el sector tecnològic es consolida com el motor de l’economia. Dins d’aquest macrosector punter s’ha revifat en els últims anys la ignició del sector espacial. Els experts asseguren que el negoci previst serà d’alta volada i que entorn de l’espai la nebulosa empresarial beneficiada pot arribar a límits més enllà del previsible. El banc d’inversió Morgan Stanley estima que «la indústria espacial global podria generar ingressos de més d’un milió de milions de dòlars o més el 2040», contra els 350.000 milions actuals a escala mundial. Apunta que les oportunitats més importants es configuren a curt i mitjà termini en el negoci de l’accés a internet de banda ampla per satèl·lit. En aquesta batalla està immersa Sateliot, operador de telecomunicacions satel·litari que va llançar el 22 de març el seu primer nanosatèl·lit d’una constel·lació d’un centenar prevista per al 2025. El seu dispositiu dotarà de connectivitat global i contínua tots els elements que compondran l’univers de la internet de les coses (IoT) –com el cotxe o la casa connectats– sota una arquitectura 5G.
Satèl·lit de telecomunicacions
Sateliot orbita en l’era dels nanosatèl·lits
La companyia preveu gestionar 100 satèl·lits de comunicacions el 2015 i facturar 236 milions

Temes:
El més llegit
- El TSJC dicta que el castellà també ha de ser llengua vehicular i habitual a l’escola catalana
- Desmantellada una xarxa de ciberestafes a tot Espanya que dirigia un estudiant de 19 anys des de Terrassa
- «Com un tipus de bona família acaba en una guerra que no és la seva?» ‘Mercenario’, el català que va sobreviure a la guerra a Ucraïna
- El canvi radical d'Antonio Orozco després de pesar 127 quilos: "El meu metge em va dir que em podien passar cinc coses"
- El Barça pretén tornar al Camp Nou al setembre