Entrevista

José López-Tafall (Anfac): «La reducció de l’IVA al cotxe elèctric l’ha de treballar el Govern a Brussel·les»

  • El director general d’Anfac, la patronal de fabricants, ha proposat a l’Executiu eliminar l’impost de matriculació i aplicar un tribut a l’ús, que beneficiaria més tothom.

  • La ferralleria és un problema perquè Espanya té un dels parcs més vells d’Europa i les xifres que es donaran del 2020 no permeten ser optimistes.

La passada setmana Anfac, la patronal del sector de l’automòbil a Espanya, va organitzar el «Fòrum ANFAC: La Mobilitat del Futur» en el qual actors relacionats no només amb l’automoció, sinó també amb la mobilitat, la tecnologia, la cadena de valor, els components, l’administració i els sindicats, van articular les bases del que ha de ser el futur d’un sector clau en l’economia espanyola. Amb la premissa d’empènyer per la digitalització i la descarbonització, tots van acordar continuar estirant el carro, una cosa que fa anys que l’automòbil està fent. El director general d’Anfac, José López-Tafall, té clar quin és el camí a seguir i les claus d’un desenvolupament sostenible i profitós, tant per a consumidors com per a empreses. En una entrevista amb EL PERIÓDICO, López-Tafall desgrana aquesta proposta de futur en la qual el cotxe elèctric juga un paper estratègic.