ajust

Coca-Cola European Partners pacta un ero de 360 persones

Les sortides es produiran amb prejubilacions i baixes incentivades de 45 dies per any i un màxim de 42 mensualitats

L’acord preveu l’opció de recol·locacions d’afectats en empreses de distribució

Coca-Cola European Partners i els sindicats han pactat un expedient de regulació d’ocupació (ero) amb prejubilacions i baixes incentivades, per això s’ha desconvocat la vaga prevista per a aquest dijous.

En concret, les 360 persones afectades per aquesta mesura tenen una possibilitat de prejubilació o recol·locació, mentre que s’acorden baixes incentivades per al personal eventual amb 45 dies per any treballat i 42 mensualitats, així com l’opció de recol·locació en distribuïdors, segons ha informat la Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF).

D’aquesta forma, els sindicats han desconvocat la segona jornada de vaga prevista per a aquest dijous, després de la primera que va tenir lloc dilluns passat, ja que la representació sindical i la direcció de l’embotelladora ratificaran l’acord aquest matí.

La CSIF ha valorat de «manera positiva» aquest acord, però ha advertit que «es mantindrà vigilant» perquè es compleixi l’acordat, defensant fins a les últimes conseqüències cada un dels llocs de treball, sempre dins del diàleg, el respecte dels drets fonamentals dels treballadors i el compliment de tot el que afecti els convenis col·lectius vigents del grup.

Coca-Cola European Partners ja va proposar la setmana passada en l’última reunió amb els representants sindicals la reducció de l’impacte de l’ajust de plantilla al mercat nacional a través de prejubilacions, recol·locacions i vacants.

Temes:

Empreses ERO