Beatriz Jacoste, directora de KmZero Food Innovation Hub

La diplomàtica que dissenya l’alimentació del futur

  • La nova directiva de KmZero ha recorregut 30 països per estudiar nous reptes, oportunitats i conèixer els veritables revolucionaris del sector ‘foodtech’

La jove acabada de graduar en estudis diplomàtics, Beatriz Jacoste Lozano (Madrid, 1992) treballava a Berlín fa una mica més d’un lustre a l’Institute for Cultural Diplomacy quan va descobrir la seva veritable passió: el futur de l’alimentació. Llavors participava en una experiència de voluntariat a barris perifèrics de la capital germànica on transmetia a nens immigrants, sobretot procedents de famílies de Turquia, nocions bàsiques de gastronomia a través d’un autobús-cuina itinerant. Aquests ensenyaments ajudaven al procés d’acolliment d’aquesta població estrangera assentada a Alemanya. «Els ensenyaments en alimentació eren un element d’integració», explica l’acabada de nomenar directora de KmZero Food Innovation Hub. Aquesta singular empresa, amb quarter general a Aldaia, va ser posada en marxa fa tres anys per Grupo Martínez, el ‘carnisser de Mercadona’, a través d’Embutidos Martínez, també propietari de companyies agroalimentàries com Platos Tradicionales, Cinco Tenedores i La Pila Food. El màxim executiu de KmZero és Raúl Martínez, que compta amb una desena de treballadors, «entre els quals un 70% som dones», destaca Beatriz Jacoste.