La jove acabada de graduar en estudis diplomàtics, Beatriz Jacoste Lozano (Madrid, 1992) treballava a Berlín fa una mica més d’un lustre a l’Institute for Cultural Diplomacy quan va descobrir la seva veritable passió: el futur de l’alimentació. Llavors participava en una experiència de voluntariat a barris perifèrics de la capital germànica on transmetia a nens immigrants, sobretot procedents de famílies de Turquia, nocions bàsiques de gastronomia a través d’un autobús-cuina itinerant. Aquests ensenyaments ajudaven al procés d’acolliment d’aquesta població estrangera assentada a Alemanya. «Els ensenyaments en alimentació eren un element d’integració», explica l’acabada de nomenar directora de KmZero Food Innovation Hub. Aquesta singular empresa, amb quarter general a Aldaia, va ser posada en marxa fa tres anys per Grupo Martínez, el ‘carnisser de Mercadona’, a través d’Embutidos Martínez, també propietari de companyies agroalimentàries com Platos Tradicionales, Cinco Tenedores i La Pila Food. El màxim executiu de KmZero és Raúl Martínez, que compta amb una desena de treballadors, «entre els quals un 70% som dones», destaca Beatriz Jacoste.
Beatriz Jacoste, directora de KmZero Food Innovation Hub
La diplomàtica que dissenya l’alimentació del futur
La nova directiva de KmZero ha recorregut 30 països per estudiar nous reptes, oportunitats i conèixer els veritables revolucionaris del sector ‘foodtech’