acte empresarial

¿Desglaç a l’Estació del Nord?

Sánchez Llibre destaca la presència de la presidenta en funcions de la Cambra de Comerç, de majoria independentista

La gran pregunta: ¿Hi comença a haver autèntica unitat empresarial a Catalunya contra la violència de carrer i en favor d’un Govern estable que prioritzi la recuperació? En la trobada liderada per Foment del Treball i Pimec a l’Estació del Nord de Barcelona aquest dijous, avalat per més de 300 organitzacions, s’hi han donat alguns indicis.

Un dels principals, la presència de Mònica Roca, presidenta en funcions de la Cambra de Comerç de Barcelona, de majoria independentista i, que fins dimecres a última hora va debatre si assistir o no a l’acte reivindicatiu empresarial. No en va, el president de Foment, Josep Sánchez Llibre, ho ha emfatitzat en discurs: «No em cauen els anells. Soc de poble. I li vaig trucar», ha explicat.

I Roca, que probablement serà ratificada dilluns que ve pel ple de la Cambra com a presidenta en substitució de Joan Canadell, convertit en diputat de Junts, ha assistit a l’acte, tot i que la Cambra, com a tal, no ha subscrit el manifest col·lectiu i en manté un de propi. A preguntes d’un periodista: «¿S’ha sentit còmoda en aquest acte?». Ha sigut molt ràpida en la seva resposta: «Jo amb Sánchez Llibre sempre estic còmoda», ha sentenciat.

I tampoc hi ha hagut referències negatives sobre l’acabat d’elegir president de Pimec, Antoni Cañete, un altre dels grans protagonistes de la sessió reivindicativa i que es va batre la setmana passada amb la candidatura de Pere Barrios, company de Roca en el desembarcament secessionista a la Cambra de Comerç.

A primera fila d’aquesta sessió reivindicativa, un elenc de pes. A més de Sánchez Llibre, Cañete i Mònica Roca, els presidents del Cercle d’Economia, Javier Faus; de CaixaBank; Jordi Gual; de Seat, Wayne Griffiths; de Planeta; José Crehueras; d’Agbar, Àngel Simón, o el conseller delegat de Prensa Ibérica, Aitor Moll, entre d’altres.

Tampoc desmereixien la segona fila i les següents, amb Mar Alarcón, vicepresidenta de Foment; Jaume Guardiola, conseller delegat de Banc Sabadell; Marc Puig, president del grup de cosmètica del mateix nom i de l’Institut de l’Empresa Familiar; Enrique Lacalle, president d’Automobile Barcelona; el president de Cecot, Antoni Abad o Josep Martínez Vila, conseller delegat de Saba, o Aurora Catà, presidenta de Barcelona Global, per posar només uns exemples d’això.