Resultats

Cementos Molins va guanyar 93 milions d’euros el 2020

  • La companyia va aconseguir incrementar els seus ingressos un 12% en l’últim trimestre de l’exercici passat

fcasals40214322 economia fabrica de cemento molins planta de olavarria170921134836

Cementos Molins ha tancat el 2020 amb un benefici net de 93 milions d’euros, cosa que representa un creixement del 4% respecte a l’any anterior, malgrat l’impacte negatiu de la pandèmia i els tipus de canvi. Tot i que els mercats van caure de forma considerable en el segon trimestre com a conseqüència de la pandèmia, la companyia ha aconseguit mitigar els efectes negatius durant el tercer i quart trimestre de l’any, amb uns ingressos entre octubre i desembre de 288 milions d’euros, un 12% més que els mateixos mesos del 2019.

En total, els ingressos de Cementos Molins s’han situat en 775 milions d’euros a tancament del 2020, un 3% menys que l’any anterior. Quant al resultat brut d’explotació (ebitda), ha ascendit a 205 milions d’euros, amb un creixement del 7%, que podria haver sigut del 28% si els tipus de canvi s’haguessin mantingut constants.

L’empresa ha explicat en un comunicat que «els plans d’eficiència i reducció de costos adoptats a l’inici de la pandèmia, la favorable evolució dels costos energètics, juntament amb els resultats del primer any d’activitat a Colòmbia, han tingut un impacte molt positiu en els resultats». Gràcies a tot això, el deute de la companyia s’ha reduït un 59%, fins als 74 milions d’euros.

Arribar a objectius

El conseller delegat de Cementos Molins, Julio Rodríguez, ha explicat que malgrat les dificultats «els resultats deixen clar el fort compromís de l’equip humà i la resiliència del negoci». «El 2021 redoblarem els esforços i no tinc dubtes que, malgrat la pandèmia, aconseguirem superar els nous desafiaments i assolir els nostres objectius», ha afegit Rodríguez.

El consell d’administració de Cementos Molins ha aprovat aquest dijous incrementar el dividend a fi de millorar la retribució dels seus accionistes. En concret, el ‘pay-out’ –percentatge del benefici que es destina a remunerar l’accionista– passarà al 30% el 2020 i es mantindrà en una forquilla entre el 30% i el 40% per a l’exercici 2021 i següents.

Temes:

Empreses