GameStop es desploma a la borsa fins a gairebé un 60%

Les accions de la cadena de videojocs han perdut la cotització aconseguida en l’última setmana, quan va arribar a màxims històrics de gairebé 290 euros

Wall Street ha obert aquest dimarts amb pujades sòlides i el Dow Jones d’Industrials, el seu principal indicador, ha guanyat un 1,16%, mentre perdia força el frenesí viscut en els últims dies entorn de valors com GameStop.

Després d’haver tancat dilluns amb avanços, el mercat continuava en verd mentre semblava apagar-se poc a poc el fenomen GameStop, que la setmana anterior va disparar la volatilitat amb milers de petits inversors coordinats a través d’internet que van posar en perill alguns fons d’inversió importants.

GameStop, el valor més representatiu d’aquesta petita revolució dels inversors aficionats, perdia aquest dimarts al voltant d’un 40% després d’haver-se deixat un 30% dilluns, quan la setmana prèvia va disparar-se un 400%. I ha arribat a caure gairebé un 60% en els primers moviments de la sessió. Així mateix, cotitza en els 92 dòlars (poc més de 76 euros) per acció, és a dir, ha perdut les pujades de l’última setmana, quan va arribar a cotitzar en màxims històrics en els 347 dòlars (gairebé 290 euros).

També baixaven altres valors populars entre aquests inversors, com ara la cadena de cines AMC i els contractes de futurs de plata.

Temes:

Borsa