Toc de queda

L’hostaleria no pot més: «Això no hi ha qui ho aguanti»

  • «Catalunya s’emporta la palma en crueltat», assegura el president de la patronal Hostaleria d’Espanya

  • Un grup de 700 empresaris del sector demanda el Govern perquè els compensi les pèrdues per la pandèmia

zentauroepp55836564 terrazas201111153350 / DAVID CASTRO

«Un panorama fosc», «la ruïna total», «un desastre» o «una situació molt delicada». Així defineix el president de la patronal dels bars i restaurants (Hostaleria d’Espanya), José Luis Yzuel, la situació per la qual passa el sector. El toc de queda va ser el detonant amb què el Govern va posar en marxa restriccions a la seva activitat però s’hi van sumar mesures en moltes comunitats que van provocar que sigui impossible sopar fora de casa o fins i tot poder fer un cafè a mitja tarda. Una situació «insostenible» per a un sector que veu com les restriccions cada vegada són més grans i més generalitzades: «Això no hi ha qui ho aguanti», reconeix Yzuel.