indústria

Taurus inverteix 4 milions en un nou centre d’operacions

El grup consolida Oliana com a ‘hub’ logístic per al mercat europeu

Taurus Group inicia la construcció d’un nou centre d’operacions, de 15.000 metres quadrats, a Oliana (Alt Urgell), que s’afegiran als 20.000 actuals. Amb una inversió de 4 milions d’euros, el grup consolida la seva estratègia internacional i Oliana com a ‘hub’ logístic per proveir el mercat europeu. La seva posada en marxa significarà una injecció a l’economia i l’ocupació de la comarca.

Aquesta ampliació del centre logístic suposa duplicar la seva capacitat actual d’emmagatzemament i arribar als 48.000 palets, cosa que permetrà gestionar més de 1.000 productes diferents de marques com Taurus, Solac, Black+Deckert TM, Mycook, Casals i Minimoka. Dins del pla industrial 4.0 de la companyia, aquest nou centre logístic estarà dotat amb un sistema d’intel·ligència artificial d’autogestió, pel qual totes les referències estaran monitoritzades amb radiofreqüència i sistemes de control ‘online’ que maximitzaran l’eficiència a tot el procés de la cadena de distribució. L’empresa preveu que el nou centre estigui operatiu abans de l’acabament d’aquest any.

Els portaveus del grup han anunciat la inversió per crear aquest ‘hub’ logístic junt amb el conseller d’Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, que ha visitat les instal·lacions de la companyia a Oliana. «L’ampliació de la planta de Taurus a Oliana és una mostra de la fortalesa i vitalitat empresarial de Catalunya», afirma Tremosa. El conseller ha valorat l’evolució de sectors com el del petit electrodomèstic i ha posat Taurus com a exemple, tant per la seva dimensió com pels projectes d’expansió que tenen prevista.

Més del 70% de les vendes de Taurus Group procedeixen de les seves filials, tant en mercats emergents, com Mèxic, l’Índia, Sud-àfrica, el Perú o el Marroc, com dels mercats europeus, on compta amb filials consolidades a França, Itàlia i Portugal.

Temes:

Empreses