Energia

Naturgy entra als EUA amb la compra d’una companyia de renovables

  • La companyia ha aconseguit Hamel Renewables, una plataforma de desenvolupament d’energia solar i emmagatzemament, per 47 milions d’euros

  • L’energètica espanyola preveu invertir 1.500 milions d’euros en cinc anys per disposar d’una potència operativa d’1,6 megawatts el 2025

zentauroepp55856924 naturgy201113130440 / Europa Press

Naturgy entra al mercat dels Estats Units amb la compra per 57 milions de dòlars (47 milions d’euros) de Hamel Renewables, una plataforma de desenvolupament d’energia solar i emmagatzemament. És la primera operació de l’energètica espanyola al mercat nord-americà de renovables i es produeix en línia amb els plans de la companyia d’apostar per fer créixer la seva cartera de renovables i entrar en mercats «amb monedes fortes», com va explicar després de la venda del seu negoci a Xile a la xinesa State Grid el president de l’empresa, Francisco Reynés.

Hamel Renewables disposa d’una cartera de projectes solars de 8 gigawatts juntament amb 4,6 gigawatts de projectes d’emmagatzemament d’energia ubicats en nou estats dels Estats Units, dels quals 25 projectes –per un total de 3,2 gigawatts de solar i 2 gigawatts d’emmagatzemament– podrien ser operatius abans del 2026. Però el pla de Naturgy passa per invertir fins a 1.800 milions de dòlars (1.500 milions d’euros) durant els pròxims cinc anys per disposar d’una potència operativa d’1,6 gigawatts en energia solar el 2025; alhora la companyia manté la possibilitat de desenvolupar la resta de projectes fins a un total de 8 gigawatts d’energia fotovoltaica fins al 2030.

A més, com a part de l’operació, Naturgy ha firmat un acord de desenvolupament de cinc anys amb Candela Renewables, companyia formada per exdirectius de First Solar, amb un ampli historial en el desenvolupament d’actius solars i d’emmagatzemament al país i amb un equip amb més de 20 anys d’experiència. L’acord possibilita el desenvolupament de projectes solars i d’emmagatzemament d’energia en exclusiva per a Naturgy.

«Aquesta operació és un pas significatiu per avançar en els nostres objectius estratègics, i es fa a més incorporant una cartera de bons projectes en diferents estats de maduresa, així com un equip de professionals de demostrada excel·lència en el camp del desenvolupament», ha explicat el president de Naturgy, Francisco Reynés. La firma i el tancament de l’operació s’han realitzat simultàniament ja que no està subjecta a cap aprovació regulatòria ni autorització de competència.