Balanç anual vitivinícola de Catalunya

El vi català resisteix malgrat el fong míldiu i el tancament de bars i restaurants

Les vendes creixen per sobre del 6%, segons Nielsen, tot i que la producció de l’any 2020 es ressentirà fins en un 70% en algunes explotacions ecològiques per la plaga

Els vins catalans tanquen el 2020 amb millors vendes de l’esperat però males collites. El tancament de bars i restaurants pel virus de la Covid amenaçava amb una caiguda alarmant dels ingressos, però finalment s’ha saldat amb una alça moderada de la facturació des d’un punt de vista global gràcies a l’increment de la venda en supermercats. L’obertura de canals físics de venda no habituals per a algunes marques i la comercialització ‘online’ han compensat la caiguda d’ingressos per la pandèmia. La primera campanya conjunta per promocionar el vi català amb denominació d’origen ‘Gaudeix del que és bo’ també hi ha influït. Però per als petits productors amb vendes només per a l’hostaleria la situació és alarmant i la recta final de l’any, vital per als seus comptes.