relleu

El Consell de Ministres aprova el nomenament de Paula Conthe al capdavant del FROB

La nova presidenta de l'organisme de resolució tindrà un mandat de cinc anys no renovable

undefined55980195 graf4948 madrid 25 11 2020 la candidata propuesta por el201125135011 / BALLESTEROS

 El Consell de Ministres ha aprovat aquest dimarts, mitjançant reial decret, el nomenament de Paula Conthe com a presidenta del FROB. El nomenament es produeix després de la decisió del Consell de Ministres del passat 17 de novembre en el qual es va plantejar nomenar-la, escoltades les autoritats de supervisió i després de comparèixer davant de la Comissió d’Assumptes Econòmics i Transformació Digital del Congrés dels diputats dimecres passat, dia 25.

Conthe, que pertany al Cos Superior de Tècnics Comercials i Economistes de l’Estat, és ‘Bachelor of Science in Foreign Service’, amb homologació en la Llicenciatura en Economia i compta amb un màster en Direcció d’Entitats Financeres. Des del 2015 ha desenvolupat la seva activitat professional en la Direcció de Resolució del FROB, exercint com a directora de la mateixa des del 2019.

Carrera en el Tresor

Prèviament ha desenvolupat gran part de la seva carrera professional en la Secretària General del Tresor i Política Financera, des d’on va participar i va seguir activament la creació del Mecanisme Europeu d’Estabilitat (MEDE), la negociació de l’assistència financera a Espanya, el rescat a Grècia i el desenvolupament de la Unió Bancària, en particular la negociació de la Directiva de Resolució i la creació del Fons Únic de Resolució.

La Presidenta del FROB tindrà un mandat amb una durada de cinc anys no renovable i li correspondrà l’exercici, entre d’altres, de les funcions de presidència de la Comissió Rectora i impulsar i supervisar totes les operacions que conforme a la llei 11/2015, de 18 de juny, de recuperació i resolució d’entitats de crèdit i empreses de serveis d’inversió hagi d’executar el FROB. Dirigir la gestió ordinària, econòmica i administrativa del FROB, inclosa l’administració del Fons de Resolució Nacional, i exercir-ne la representació legal.