Procés tancat

Indra pacta amb els sindicats el seu ero i els acomiadaments baixen a la meitat, fins a 580 sortides

Els treballadors afectats es reparteixen entre 360 baixes incentivades, amb indemnitzacions de 45 dies, i 220 prejubilacions, des dels 57 anys

Indra Soluciones TU ha tancat amb acord sindical de la majoria sindical el seu procés d’ero. Finalment sortiran acomidats un total de 580 treballadors, gairebé la meitat dels 1.036 que inicialment va plantejar la companyia fa un mes. A les sortides la companyia sumarà una reducció salarial que afectarà 100 empleats més i un erto de requalificació per a uns altres 125 treballadors. Les condicions per tancar l’expedient de regulació d’ocupació (ero) han sigut acceptades pel 71% de la representació sindical, segons ha fet públic aquest divendres CCOO en un comunicat.

Indra tanca així el seu procés de reestructuració en la divisió de serveis, que inicialment pretenia afectar al 8% del total de la seva plantilla, formada per 13.049 treballadors. Els acomiadaments finalment han sigut rebaixats a la meitat per acostar els sindicats i tancar l’ero amb acord. Els treballadors afectats pels cessaments es reparteixen entre 360 baixes incentivades i 220 prejubilacions.

Els empleats acomiadats marxaran amb l’equivalent a un acomiadament improcedent, és a dir, 45 dies per any treballat amb límit de 42 mensualitats fins a una antiguitat equivalent a febrer del 2012 i a partir de llavors amb 33 dies per any treballat i límit de 24 mensualitats. Unes condicions de sortida similars a les de l’ero que Indra va efectuar el 2015. Llavors l’expedient es va saldar amb 1.750 acomiadaments (i 350 recol·locacions) i els treballadors se’n van anar amb 40 dies d’indemnització per any treballat. I per a uns altres 220 empleats de més de 57 anys Indra ha pactat jubilacions anticipades, amb complement fins al 80% del salari brut fins als 63 anys.

Un dels arguments que va posar a sobre de la taula Indra per justificar la seva reestructuració era l’obsolescència de qualificacions de determinats perfils. I com a alternativa als acomiadaments l’empresa ha registrat un erto de sis mesos per a 125 empleats, que estaran obligats a realitzar un curs de formació. Indra els assegurarà, via complement a la prestació d’atur, entre el 70% i el 90% del seu sou. I a uns altres 100 treballadors la companyia ha forçat una reducció salarial, que no afectarà cap categoria que cobri menys de 41.000 euros a l’any.