EFECTES DE LA PANDÈMIA

Zoom, Netflix i Amazon cauen en borsa després de l'anunci de la vacuna de Pfizer

Les accions de les tres empreses, que han tret partit del 'queda't a casa' obligat durant la pandèmia, perden valor als mercats

A New York Stock Exchange employee uses his phone on Wall St. outside the New York Stock Exchange (NYSE) in New York City, New York, U.S., November 9, 2020. REUTERS/Brendan McDermid / BRENDAN MCDERMID (REUTERS)

L’anunci de Pfizer que la seva vacuna contra la Covid-19 funciona en el 90% de casos ha provocat que les bosses de tot el món s’hagin disparat a l’alça. No obstant, ha ocorregut el contrari per a les empreses que més s’han beneficiat del ‘queda’t a casa’ de la pandèmia: Zoom, Netflix i Amazon. Les seves accions s’han desplomat.

Zoom, l’aplicació de videoconferències que ha sigut de les més utilitzades durant la pandèmia, va tancar la jornada de dilluns amb un descens del 17,4%. Netflix va tancar amb un descens del 8,6% i Amazon va tenir una caiguda del 5,1%. Totes són firmes amb un ús que s’ha disparat en aquests mesos de confinament i el panorama de les quals canviarà amb tota probabilitat amb l’arribada de la vacuna. 

Abans d’aquest dilluns fatídic, les accions de Zoom havien acumulat una pujada del 635% des de l’inici del 2020. Amazon i Netflix acumulaven pujades del 79,2% i del 59,1% respectivament des de començament d’any.