ocupació

Els ertos de la segona onada ja afecten a Catalunya més de 100.000 treballadors

Gairebé 16.000 empreses han recorregut a un expedient de suspensió des que la Generalitat va ordenar el tancament de bars i restaurants

bar-cerrado

La segona onada avança i la xifra de treballadors afectats per un erto torna a pujar. Ja en són més de 100.000 els nous afectats per un expedient de regulació temporal d’ocupació (erto) a Catalunya, després de les diferents restriccions a l’activitat econòmica i la mobilitat decretades pel Govern de la Generalitat a mitjans d’octubre. Gairebé 16.000 empreses han recorregut a un d’aquests expedients per pal·liar els efectes del tancament de bars, restaurants, centres comercials o teatres, així com la limitació d’aforament d’altres negocis que sí que continuen oberts.

Les dades actualitzades aquest divendres pel Departament de Treball dibuixen una corba creixent. En l’última setmana la xifra d’afectats pràcticament s’ha duplicat, i ha passat de 68.350 treballadors suspesos divendres passat 30 d’octubre a 106.552 afectats que tenia registrats aquest divendres el departament.