Mesures anticrisi

El Govern ultima un pla de xoc per a la indústria amb 360 milions d'euros

Empresa negocia reeditar un Pacte Nacional per a la Indústria exprés amb patronal i sindicats, centrat en la contenció dels efectes de la pandèmia i rescatar el sector de l'automòbil

GRAFCAT1115. BARCELONA, 04/09/2020.- El nuevo conseller de Empresa y Conocimiento, Ramón Tremosa, saluda a su antecesora Ángels Chacón, durante el acto de traspaso de cartera que se ha celebrado este viernes, un día después de la remodelación del Govern llevada a cabo por el president Torra. EFE/Marta Pérez. / Marta Perez (EFE)

El Govern de la Generalitat ultima un pla de xoc per blindar l’activitat industrial davant el tsunami econòmic que ha desencadenat el coronavirus. La conselleria d’Empresa negocia amb les patronals i els sindicats més representatius una bateria d’actuacions dotada, en la seva última oferta, d’un pressupost de 360 milions d’euros. Aquestes mesures estaran emmarcades en un Pacte Nacional per a la Indústria exprés d’un any. Les negociacions es troben en una fase avançada amb la voluntat tenir tancat un acord abans de finalitzar el mes de novembre i així pugui entrar en vigor el gener del 2021, segons confirmen a EL PERIÓDICO diverses fonts coneixedores. Des de la conselleria admeten les negociacions, però ni confirmen ni desmenteixin les xifres.