negociació

El PNB admet contactes amb el Govern per tirar endavant els Pressupostos

Esteban creu que és necessari «anar prenent decisions ja» sobre els comptes públics, tot i que reconeix que «les majories són difícils»

undefined53473879 madrid 20 05 2020 el presidente del gobierno pedro s nch200810180417 / Ballesteros

El portaveu del PNB en el Congrés, Aitor Esteba, ha confirmat que hi ha contactes molt avançats amb el Govern per als pressupostos i que creu que els comptes tiraran endavant «per la majoria que va facilitar la investidura».

En una entrevista concedida a RNE, recollida per Europa Press, el diputat biscaí s’ha referit a la gestió que s’està fent de la pandèmia. Esteban ha assenyalat que «no és senzilla per a ningú», però, davant l’actual situació «complicada», s’han d’«anar prenent decisions i el millor és que intentem parlar entre tots i anar de la mà».

En aquesta línia, ha indicat que és necessari «anar prenent decisions ja respecte als pressupostos», tot i que ha reconegut que «les majories són difícils d’aconseguir» a les Corts.

«Hi ha algunes decisions que nosaltres podem compartir més o menys, però el que està clar és que haurem d’aconseguir alguns acords mínims entre tots en els pròxims mesos», ha insistit.

En aquest sentit, ha indicat que, si no, seria «una irresponsabilitat» per part de la classe política i generaria «molts problemes» als ciutadans.

El portaveu del PNB ha explicat que ja han començat els contactes «més que informals» amb el Govern en relació amb els pressupostos per «revisar xifres, parlant de tot, de com s’està plantejant ingressos...», tot i que tampoc el Govern acaba de definir aspectes de com serà la gestió dels fons europeus més enllà de les «grans línies».

Ha reconegut que «uns pressupostos en què tots quedem satisfets serà molt difícil», si bé ha insistit que «els pròxims mesos seran molt durs», cosa que «exigeix de tots un esforç».

Per la seva banda, ha augurat que l’Executiu de Pedro Sánchez «anirà per la majoria que va donar pas a la investidura» per negociar els comptes del 2021 i que, al seu entendre, «es podria conformar». No obstant, ha matisat que últimament en la política espanyola hi ha «girs de guió».