Contra la bretxa de gènere

El Govern central aprova dos decrets per «aflorar la desigualtat salarial»

Les empreses tenen sis mesos per elaborar un registre salarial i registrar el seu pla d'igualtat davant l'autoritat laboral

(I-D) La ministra de Trabajo, Yolanda Díaz; la ministra portavoz y de Hacienda, María Jesús Montero; y la ministra de Igualdad, Irene Montero, comparecen en rueda de prensa tras el Consejo de Ministros celebrado en Moncloa, Madrid (España), a 13 de octubre de 2020. / POOL. Andrea Comas/El País (POOL. Andrea Comas/El País)

El Govern ha aprovat aquest dimarts en Consell de Ministres dos decrets llei per «aflorar la desigualtat salarial» i contribuir a erradicar-la. Així ho han presentat les ministres de Treball, Yolanda Díaz, i Igualtat, Irene Montero, en la roda de premsa posterior, en la qual han donat compte de l’obligatorietat que les empreses tinguin un registre salarial i accessible per als treballadors i que tinguin redactats i inscrits els seus plans d’igualtat. La voluntat de l’Executiu és la d’augmentar les eines necessàries per detectar i denunciar focus de potencial discriminació dins de les empreses. «No va existir recuperació econòmica si no tanquem la bretxa», ha declarat Montero després del conclave del Govern.