Pla de Recuperació

Ribera: «Som davant l'oportunitat de transformar el país»

La vicepresidenta quarta defensa la descarbonització de l'economia com a palanca del canvi

La vicepresidenta cuarta y ministra para la Transición Ecológica y el Reto Demográfico, Teresa Ribera, interviene durante la presentación del ’Plan de Recuperación, Transformación y Resiliencia de la Economía Española’, en la Moncloa, Madrid (España) a 7 de octubre de 2020. El plan contiene la estrategia del Gobierno para afrontar la crisis del coronavirus y los retos de la próxima década para la segunda modernización de la economía española. / Moncloa (Moncloa)

La vicepresidenta quarta i ministra per a la Transició Ecològica, Teresa Ribera, ha defensat aquest dimecres la descarbonització de l’economia com a palanca del canvi després de la crisi del coronavirus. «Som davant l’oportunitat de transformar el país», ha afegit Ribera en l’acte de presentació del Pla de Recuperació per part de les quatre vicepresidències del Govern.

La major part dels projectes estaran enfocats en la lluita contra la despoblació dels entorns rurals; l’impuls d’un entorn urbà més sostenible, amb l’aposta per la mobilitat elèctrica i la rehabilitació d’edificis; les energies renovables, accelerant alguns dels objectius al 2025 que establia el Pla Nacional Integrat d’Energia i Clima (PNIEC) al 2023, i la defensa dels ecosistemes i la biodiversitat.

Ribera ha destacat que accelerar els objectius del Pla Nacional Integrat d’Energia i Clima (PNIEC) serà un dels vectors de mobilització d’ocupació i activitat econòmica «més importants». Segons la ministra, Espanya ja és capaç de fabricar el 60% del total dels components necessaris per a un parc fotovoltaic, i el 90%, en el cas d’un d’eòlic. A més, ha destacat acompanyar aquest impuls renovable amb una clara aposta per l’eòlica ‘offshore’ i l’hidrogen renovable.