DRETS DELS PARES

El Govern aprovarà en els pròxims dies la baixa per a pares amb fills en quarantena, segons Drets Socials

La ministra de Treball anuncia en Consell de Ministres la pròrroga del programa Em Cuida fins al 31 de gener

zentauroepp54924103 colegios nadeu200922134511 / Ferran Nadeu

El Govern aprovarà «en els pròxims dies» la baixa laboral per a progenitors amb fills que hagin sigut posats en quarantena per algun cas positiu a la seva classe, segons ha avançat el secretari d’Estat de Drets Socials, Ignacio Álvarez.

«El desenvolupament d’una baixa que permeti a les llars cuidar els nens quan una classe es confini per l’esclat d’algun brot és una mesura essencial i em consta que serà implementada en els pròxims dies pels Ministeris de Seguretat Social i de Treball», ha afirmat Álvarez aquest dimarts.

Així ho ha avançat el secretari d’Estat de Drets Socials durant la seva intervenció en la Comissió de Drets Socials i Polítiques Integrals de la Discapacitat al Congrés dels Diputats. En concret, ha precisat que els Ministeris estan «enllestint» aquesta baixa que anirà «més enllà del pla Em Cuida».

La implementació d’aquesta baixa va ser objecte de declaracions creuades per diferents membres del Govern la primera setmana de setembre. Així, la ministra d’Hisenda i portaveu del Govern, María Jesús Montero, va assegurar que en l’actualitat només tenen reconeguda la baixa per incapacitat temporal aquells pares amb fills que han de guardar quarantena per haver donat positiu en les proves.

Un dia després, el vicepresident segon del Govern i ministre de Drets Socials i Agenda 2030, Pablo Iglesias, va garantir que els pares amb fills en quarantena i PCR negativa també podran cobrar la baixa per incapacitat temporal.

Aquesta possibilitat va ser confirmada posteriorment per la ministra de Treball, Yolanda Díaz, que va assegurar que el Govern treballa en l’extensió d’una baixa per quarantena fins i tot en el cas d’un menor que no estigui contagiat.

Pla Em Cuida

Precisament, la titular de Treball ha anunciat en Consell de Ministres en què s’ha donat llum verda al reial decret llei que regula el treball a distància que contempla, en la seva disposició addicional tercera, la pròrroga de l’article 6 del reial decret llei 8/2020 de 17 de març, en què es regula el pla Em Cuida, que es mantindrà vigent fins el 31 de

gener del 2021.

«Aquesta norma també prorroga el programa Em Cuida que acabava la seva vigència el 22 de setembre. Té una ‘vacatio’ de 20 dies perquè les empreses puguin adaptar les noves condicions als seus usos d’organització», ha afirmat la ministra en la roda de premsa posterior al Consell.

Temes:

Coronavirus