Aprovació pels consells

Criteria tindrà el 30% de Caixabank i l'Estat el 16% després de l'absorció de Bankia

Cada accionista de Bankia rebrà 0,68 accions de Caixabank per cada una del fins ara banc públic

Caixbank ampliarà capital en 2.000 milllones d'euros

zentauroepp47955991 caixabank190430103428 / MIGUEL LORENZO

Ahir a la nit els consells d’administració de Caixabank i de Bankia van aprovar la creació del primer banc per actius a Espanya, tal com s’esperava. L’entitat resultant de l’absorció, Caixabank, estarà controlada per la Fundació La Caixa, a través de Criteria, que tindrà al voltant del 30 % del capital, contra el 16% que conservarà l’Estat a través del FROB. 

L’equació de canvi establerta suposarà que cada accionista de Bankia rebrà 0,68 accions de Caixabank per cada una que tingui del banc fundat per Caja Madrid i Bancaja. L’operació obligarà Caixabank a fer una ampliació de capital per valor de 2.000 milions d’euros per donar entrada als accionistes de Bankia.

Les juntes d’accionistes que hauran de donar el vistiplau a la integració se celebraran al novembre, segons els fets rellevants remesos per les dues entitats aquest matí a la Comissió Nacional del Mercat de Valors. S’espera que la fusió es completi en el primer trimestre del 2021. A les 12 oferiran més detalls en una roda de premsa que se celebrarà a València, on el banc tindrà la seu social.

Els bancs expliquen que esperen aconseguir uns estalvis de costos de 770 milions d’euros amb la creació d’un grup que tindrà 15 consellers. Estarà presidit per José Ignacio Goirigolzarri (president de Bankia) i el conseller delegat serà Gonzalo Gortázar (número dos de Caixabank).