el curs escolar

Els autònoms exigeixen poder acollir-se a l'ajuda del Govern per als pares de fills en quarantena

El president de l'ATA ha denunciat que no estan emparats pel programa Em Cuida

autonomo

L’associació d’autònoms ATA ha demanat al Govern que proporcioni als treballadors per compte propi protecció davant els possibles casos de contagi o aïllament dels fills, perquè no hagin d’«elegir entre la família i el negoci». En un comunicat, el president de l’ATA, Lorenzo Amor, ha denunciat que els autònoms no estan emparats pel programa Em Cuida, amb el qual el Govern propicia facilitats als treballadors per reduir-se la jornada o accedir a excedències per a la cura dels fills.

«Els autònoms, els seus fills i les seves persones dependents no poden ser menys que qualsevol dels seus treballadors. Necessitem garantia i seguretat jurídica a l’hora de cuidar els nostres familiars. Hem de parar aquesta pandèmia entre tots i ser responsables i quedar-nos a casa quan toqui, però assegurant l’aliment de tots», ha destacat Amor.

«El Govern ha de reaccionar ja, de manera urgent, davant l’imminent començament del curs escolar i legislar alhora per a treballadors per compte d’altri i per compte propi. Hi ha garanties per als treballadors i el mateix demanem per als autònoms».

A més del programa Em Cuida, una altra fórmula podria ser la de garantir el cobrament de la baixa laboral assimilada econòmicament a accident de treball, ha proposat l’ATA, amb la qual l’autònom continuaria pagant la quota mensual i no seria compatible amb l’activitat. Per això sol·licitem que s’exoneri de la cotització de la quota des del primer dia els autònoms que s’acullin a aquestes baixes per malaltia.