Negociació en curs

La nova llei del teletreball cobrirà els qui exerceixin a distància un mínim del 30% de la seva jornada

El Ministeri de Treball, la patronal i els sindicats es reuneixen avui de nou per mirar d'arribar a un acord per a la nova llei de treball a distància

GRAFCAT5734. BARCELONA (ESPAÑA), 29/04/2020.- Ylenia, profesora de P3 en una escuela privada da clases en línea a sus alumnos usando una aplicación de videoconferencias , con la que puede ver e interactuar en directo con sus alumnos al mismo tiempo durante el estado de alarma decretado por el Gobierno por la crisis del coronavirus.EFE/ Enric Fontcuberta / Enric Fontcuberta (EFE)

El Ministeri de Treball, la patronal CEOE i els sindicats CCOO UGT han tancat amb avenços la reunió d’aquest dimarts i l’acord entre les parts és més a prop. L’última proposta que han pactat les parts contempla que només podran acollir-se a la nova llei de treball a distància aquells treballadors que exerceixin un mínim del 30% de la seva jornada a distància durant un mínim de tres mesos; segons han confirmat diverses fonts del diàleg social. Un moviment que eleva el 20% sobre el qual es debatia fins ara. Allà han cedit Treball i els sindicats per acontentar la CEOE.