AUTOMOCIÓ

El Govern demana a Nissan ajornar el tancament fins a finals del 2021

El secretari general d'Indústria, Raúl Blanco, reclama temps per poder treballar en la reindustrialització de les plantes catalanes i buscar sortides

La direcció de la companyia està disposada a acceptar la petició sempre que els treballadors deixin la vaga i tornin a la producció després de l'estiu

GRAF5576. BARCELONA, 14/05/2020.- Vista exterior de la planta de Nissan en la zona franca de Barcelona, este jueves. Nissan planea cerrar su fábrica de Barcelona dentro de su plan de reducción de costes, una medida que se haría oficial a final de mes según las informaciones que han trascendido este jueves del diario nipón Nikkei, aunque la Generalitat insiste en que la decisión aún no está tomada y reclama claridad a la firma automovilística, mientras que los sindicatos prometen dar guerra. EFE/ Alejandro García / Alejandro García (EFE)

El secretari general d’Indústria, Raúl Blanco, ha traslladat avui a la direcció de Nissan Motor Ibérica la petició del Govern espanyol d’ajornar el tancament de les plantes de Catalunya fins al desembre del 2021. Des de l’executiu han demanat aquesta moratòria per guanyar temps de cara a aconseguir nous projectes industrials per a les fàbriques i els treballadors. L’empresa ho veu bé i la condició que posa per ampliar el termini que ja va oferir dimecres d’endarrerir el tancament fins més enllà del juny del 2021, és que els treballadors tornin a la producció després de l’estiu. D’aquesta manera es tancaria el desembre del 2021.

En la reunió telemàtica mantinguda avui amb els representants de la direcció d’Indústria de la Generalitat i el Ministeri d’Indústria, la direcció i els sindicats van mirar de mostrar punts de trobada, basats en la creació d’una taula de treball per a l’estudi d’una possible reindustrialització. L’empresa no vol retirar l’ero presentat i els treballadors no acceptaran un acord mentre aquest estigui sobre la taula.

«Portem mesos treballant en la reindustrialització, però és necessari que l’empresa ens doni un calendari raonable, que com a mínim el tancament sigui el desembre del 2021», va manifestar Raúl Blanco després de la reunió. «Quaranta anys de Nissan a Barcelona mereixen una sortida digna», va remarcar.

Després d’aquesta trobada, la companyia i els representants sindicals van reprendre l’última reunió de mediació proposada des de la Generalitat de Catalunya. Les dues parts mantenen oberta la negociació malgrat haver-se acabat el termini de consultes. 

Temes:

Nissan