Banco Santander, CaixaBank i BBVA, premiats, per la revista 'Euromoney'

El magazín britànic guardona l'entitat que presideix Ana Botín per la seva gestió davant la crisi del coronavirus i la caixa catalana pel compromís social durant la pandèmia

zentauroepp53188173 un hombre saca dinero de un cajero del banco santander un d 200715165544 / Oscar Canas

Banco Santander, BBVA i CaixaBank han resultat guardonats per la revista britànica ‘Euromoney’ en diverses categories de premis, segons s’ha publicat aquest dimecres.

En concret, Santander ha sigut premiat per la seva gestió davant la crisi del coronavirus a Europa de cara als empleats, clients, accionistes i societat en general amb el premi en excel·lència en lideratge 2020 a Europa Occidental i Europa Central i de l’Est.

Igualment, ‘Euromoney’ també ha valorat el recolzament que Banco Santander està donant a les pimes durant la crisi amb el premi a millor banc per a les pimes a Europa Occidental i Llatinoamèrica. Santander també ha obtingut els premis a millor banc d’Espanya i Portugal i millor banc d’inversió de Portugal.

La presidenta de Banco Santander, Ana Botín, ha destacat que la missió de l’entitat és «contribuir al progrés de les persones i de les empreses».

«Estem decidits a fer tot el que estigui a la nostra mà per lluitar contra la pandèmia i recolzar la recuperació. Tot i que sabem que queda molt per fer, estem molt contents amb el reconeixement d’‘Euromoney’ a l’esforç dels nostres equips per recolzar els clients durant l’últim any, i especialment els últims mesos», ha afirmat.

Compromís social de CaixaBank

CaixaBank també ha rebut el premi Euromoney en excel·lència en lideratge a Europa Occidental 2020 pel seu compromís social en la seva resposta a la crisi de la Covid-19, després d’haver activat des de l’inici de la crisi un ampli paquet de mesures amb l’objectiu d’atenuar els efectes econòmics del coronavirus i de donar suport a les necessitats d’empreses i particulars, així com a les dels sectors més desfavorits de la societat.

El president de l’entitat, Jordi Gual, ha destacat la importància que ha tingut el sector bancari com a part de la solució a la crisi sanitària i econòmica global. «El nostre model de banca socialment responsable pren el seu veritable sentit i per això ha posat en marxa nombroses mesures destinades a diferents col·lectius, amb l’objectiu de continuar sent una peça clau perquè la recuperació es produeixi de la manera més ràpida possible», ha afirmat.

El conseller delegat de CaixaBank, Gonzalo Gortázar, ha valorat el guardó com un reconeixement als esforços de tota l’entitat per continuar acompanyant en tot moment els clients, accionistes i la societat en general.

«Aquest premi suposa un recolzament als nostres 35.000 empleats, pel seu compromís de ser al costat de la societat i oferir un servei essencial i exemplar en una situació de crisi tan greu com la provocada per la Covid-19. La nostra capacitat de reacció ens ha permès garantir el finançament a empreses i particulars i recolzar els sectors més desfavorits de la societat quan més ho necessitaven, gràcies que comptàvem amb uns folgats nivells de solvència, una ràtio de morositat en mínims i una posició de liquiditat de més de 100.000 milions», ha destacat.

BBVA: millor banc a Llatinoamèrica i en banca d’inversió a Espanya

BBVA, per la seva banda, ha sigut nomenat millor banc d’inversió a Espanya 2020, millor banc de l’Amèrica Llatina i millor banc de finançament sostenible en aquesta regió, així com millor banc a l’Argentina i Mèxic.

Pel que fa al premi a millor banc d’inversió a Espanya, ‘Euromoney’ ha reconegut les capacitats i solucions de banca a l’engròs que el banc ofereix als grans clients corporatius, institucionals i fons de ‘private equity’ i infraestructures, mentre ha posat en relleu l’assessorament estratègic que l’entitat ofereix al segment de mitjanes empreses i corporacions a través de productes de banca d’inversió que no formen part de l’activitat recurrent d’aquests clients.

El responsable BBVA Corporate & Investment Banking a Espanya, José García Casteleiro, ha destacat que el banc va oferir l’any passat solucions de banca d’inversió que van permetre connectar l’extrema liquiditat dels fons de ‘private equity’ i infraestructures amb la necessitat dels clients corporatius d’optimitzar la seva estructura de capital. «A més, el nostre focus va estar, i continua estant, a oferir alternatives de finançament sostenible als nostres clients en condicions de mercat molt atractives», ha assenyalat.

Així mateix, BBVA ha sigut reconegut com el millor banc de l’Amèrica Llatina per la seva capacitat d’integrar la digitalització en el negoci a tota la regió, un fet que s’ha vist afavorit pel procés d’unificació de marca que va iniciar el 2019, i ha revalidat el títol de millor banc de finançament sostenible a l’Amèrica Llatina, després d’haver anunciat el seu Compromís 2025 per mobilitzar 100.000 milions d’euros per lluitar contra el canvi climàtic i impulsar el desenvolupament sostenible.

BBVA ha sigut reconegut també com el millor banc de Mèxic pels seus resultats financers i el seu lideratge en la transformació digital (és l’entitat de més eficiència del sistema financer mexicà, amb una ràtio del 36,3% al finalitzar el 2019), i com el millor banc a l’Argentina, un país en què ha destacat pels seus resultats financers (ha registrat la millor evolució de patrimoni, eficiència, evolució d’actius i morositat en el sistema financer argentí), les noves solucions posades a disposició dels clients i els avenços en transformació digital.