borsa

Almirall s'estrena a l'Ibex amb tendència alcista

La farmacèutica substitueix des d'avui Mediaset al principal indicador borsari

almirall-hq-building

La companyia farmacèutica Almirall s’ha estrenat a l’Ibex 35, el principal índex de la Borsa espanyola, amb una pujada superior a l’1%, que contrasta amb el to baixista del mercat.

A les 9.30 hores, els títols de l’empresa farmacèutica avançaven un 1,38%, fins a 12,45 euros. Almirall, que va debutar en borsa el 2007, substitueix des d’avui a l’Ibex 35 el grup de comunicació Mediaset, que era al selectiu des del 2005 i que passa a l’Ibex Medium Cap.

L’11 de juny, el Comitè Assessor Tècnic de l’Ibex 35, l’organisme encarregat d’establir la composició de l’índex, va decidir incorporar el selectiu a l’empresa farmacèutica en lloc de Mediaset.

Aquest és el primer canvi a l’Ibex 35 des de fa un any, quan l’operadora de telecomunicacions MásMóvil va entrar en lloc de Técnicas Reunidas.

Almirall va debutar en borsa el 20 de juny del 2007 a un preu de 14 euros per acció i amb una valoració de 2.300 milions d’euros.

Mediaset es va incorporar a l’Ibex el 3 de gener del 2005 –amb el nom de Telecinco– juntament amb el grup constructor i immobiliari Sacyr Vallehermoso.